Beeldhouw-collectief KEIGOED.

wimjennissen@home.nl

Beeldhouw-collectief KEIGOED 




Al twee  jaar werken ze samen en nemen ze in wisselende combinaties deel aan kunstmanifestaties in heel Limburg. Met zijn zevenen vormen ze het beeldhouw-collectief KEIGOED. Wim Jennissen en Elleke Meijer uit Roermond, Eugène Weynen uit Asselt, Wil Weites uit Nunhem, Anneke Hellemans uit Heel, Ied Consten uit Herten en Ans Joosten uit Panningen leerden elkaar kennen op de beeldhouwcursus van Edwin Maas bij het CK in Roermond. Ze werken met allerlei soorten steen en hout, van keihard tot mergelzacht.


Inmiddels zijn ze niet meer alleen thuis of bij het CK actief, maar nemen ze ook deel aan activiteiten in de wijde omgeving. Het Mergelfestival in Valkenburg is een jaarlijks terugkerend evenement; ze doen ook al een paar jaar mee bij de Kasteelfeesten in Grathem en aan de kunstmanifestatie in Panningen. In 2010 zijn ze voor het eerst aanwezig op de Open Poortendag in Buggenum.  


En ze werken steeds meer in groepsverband: de maandag is tegenwoordig  KEI-dag; dan ‘hakken’ ze steeds bij iemand anders van de groep thuis aan hun nieuwe beelden.

Inmiddels hebben ze ook een plek gevonden waar ze aan grotere en zwaardere beelden kunnen werken: het voormalige atelier van steenhouwer Joop Utens (†) in Echt.




Nadere informatie over de leden van KEIGOED


Ans Joosten  volgt de cursus beeldhouwen aan het CK sinds 2001. Haar inspiratie ligt in de antieke wereld en haar fascinatie voor de mens. Ze maakt tere koppen en figuren, o.a. uit marmer en serpentijn.

Wim Jennissen  kreeg de smaak van het ‘hakken’ 10 jaar geleden te pakken tijdens een vakantieworkshop  in het Afrikacentrum in Cadier en Keer. Hij werkt graag met Belgische hardsteen en serpentijn, maar ook met hout.

Ied Consten beeldhouwt inmiddels vijf jaar en wordt geïnspireerd door de beelden van Rodin en andere beroemde beeldhouwers. Ze volgt momenteel de opleiding aan het CK in Roermond.

Wil Weites is een perfectionist, die zijn serpentijnen of hardstenen beelden schuurt en polijst tot ze glanzen als spiegels.

Anneke Hellemans begon ooit met klei en was, maar maakt tegenwoordig de mooiste beelden uit serpentijn, albast en tufsteen. Engelen zijn haar specialiteit.

Gène Weijnen   houdt van albast en marmer, maar ook met hout en mergel kan hij goed uit de voeten.

Elleke Meier maakt graag non-figuratieve beelden van serpentijn en bewerkt haar steen meer met de rasp dan met de beitel.