Joshua Pennings

Sculpturen en ijzerkunst


Sculpturen van roest. IJzer, door vonken tot leven gewekt.


Joshua Pennings, professioneel ijzerkunstenaar. Geschoold in creativeit, autodidact in de technische kant van metaalbewerking. Als moderne smid maak ik sculpturen van ijzer/staal. Krachtige dieren en fantasie-figuren zijn een rode draad in mijn werk. Voortbeweging zoals vliegen en reizen vindt u geregeld terug in de beelden. Vaak laat ik me inspireren door het materiaal (gebruikt ijzer), maar meestal is het mijn fantasie waaruit de sculpturen ontstaan.


In mijn smidse vorm ik het koude metaal tot warme sculpturen. Terug naar de basis, ijzer en vuur, hamer en aambeeld. Smeden zoals men 2000 jaar geleden ook al deed. Echt oer. Metaalbewerking is een fantastisch middel om mijn ideeën vorm te geven. Altijd gedreven en vooruitstrevend werk ik aan mijn beelden.


Mijn werk is tentoongesteld in beeldenparken en galerieën door heel Nederland en ook in Duitsland, België en Rusland. Ik neem regelmatig deel aan exposities. Ik maak opdrachten voor klanten en gemeentes. Mijn werk is in privé-collecties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden en in de USA.


Mijn sculpturen zijn gemaakt van nieuw ijzer, cor-ten-staal en gebruikt ijzer (vaak oude gereedschappen). Altijd uit dik en stevig materiaal. Mijn werk is geschikt voor binnen en buiten. Zelf vind ik de roestige kleur fantastisch en levend, maar de beelden kunnen desgewenst ook niet geroest of met een coating geleverd worden.
U kunt zich inschrijven op de nieuwsbrief per e-mail, dan blijft u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en exposities.


Joshua Pennings

Estersveldlaan 54

5361 HV Grave

Nederland

tel: 0486 47 15 60

josh@joshuapennings.com

www.joshuapennings.com