Tim Roosen


ROBOVILLE


In de nabije toekomst maken robots ons leven makkelijker omdat ze alle rotklussen voor hun rekening  nemen.  Maar wat gebeurt er als ze klaar zijn met hun taken? Gaan ze dan, zoals we denken, braaf terug naar hun ‘docking-station’ om hun batterijen weer op te laden? Schakelen ze zichzelf over naar slaapstand?

Niet dus.

‘Roboville’ ontstond eigenlijk aan de draaibank. Een messing schijfje, één kant bol , deed me denken aan een snuitje. Een lichaampje werd uit staalplaat gesneden en in elkaar gelast. Schouders, armpjes en beentjes werden in inox gedraaid. Voetjes en handjes van ijzer gemaakt. Alles werd met schroefdraad en inbussen in elkaar gezet. Het lichaampje werd knalrood gelakt en zo werd Fred geboren. Hij had misschien Adam moeten heten, maar Fred klonk beter.

Hij werd vrij snel geadopteerd door een stel uit Luxemburg . (Ik krijg elk jaar nog een Kerstkaart van hem.)  Ondertussen zijn er heel wat broertjes en zusjes bijgekomen die ook een nieuw baasje zoeken, want het wordt hier een beetje druk ten huize Roosen.

Met andere woorden: Adopt a Robot!


Tim Roosen