OPENPOORTENDAG ZONDAG 7 MEI 2017 !!

Staat OpenPoortenDag op 7 mei al in uw agenda?  Mooi, want de kunstenaars zijn er klaar voor. Ze zijn ook dit jaar weer gekoppeld aan de mooie tuinen en schuren in het Maasdorp Buggenum. De diversiteit aan kunstvormen is net als andere jaren groot. Naast fotografie, tekeningen, keramiek, sculpturen, installaties, assemblages, is er ook beeldhouwkunst en glaskunst te zien.

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen ? Stuur een e-mail

---

KUNSTENAARS

Zo’n dertig kunstenaars maken hun opwachting op OpenPoortenDag. De geselecteerde deelnemers komen uit de eigen regio, uit het hele land, en verder uit België en Duitsland. In deze nieuwsbrief pikken we er drie uit, die sterk uiteenlopend werk maken.

Michel van Henten

De sculpturen van Michel van Henten verbazen. Bestaat dit of is dit fantasie? Is dit nou poëzie in beeldende vorm? Neem de tijd om zijn werk te bekijken. Met geduld en goed luisteren haal je nog meer uit zijn sculpturen dan de eerste oogopslag je al biedt.

Carla Zeegers

De tekeningen van Carla Zeegers bieden de bezoeker weer iets heel anders, al zou je in het poëtische een rode draad kunnen zien. In het werk van Zeegers openbaart zich een spannende stad. Wekt ze die spanning op door de gebouwen of komt het door het perspectief. Met een engelengeduld wijdt ze zich zowel aan het grote geheel als aan de details. Kijk straks eens goed...speciaal voor OpenPoortenDag speelt in sommige werken Buggenum een rol.

Jos Deenen

Jos Deenen maakt fantastische collages, waarin religie een grote rol speelt. Hij roept met zijn collages en bijbehorende poëtische titels vragen op. Het rauwe en pijnlijke voel je in elke collage. Daarnaast spreekt hij mooi en met kennis van de historie. De historie is door zijn werk verweven.

 

Zoals eerder gezegd. Dit is maar een kleine greep uit het mooie aanbod. Op Facebook presenteren we de verschillende deelnemers. Tijdens OpenPoortenDag staan de kunstenaars in de buurt van hun werk. Ze stellen een gesprek erg op prijs.  

LINK NAAR FACEBOOK

ZITJES

Ook dit jaar is er weer een oproep gedaan aan de bewoners van Buggenum om wat zitjes langs de route te creëren. Zo heeft u ook naast de terrassen de mogelijkheid om even uit te rusten. Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. Verschillende verenigingen uit Buggenum helpen om deze dag tot een succes te maken: van het verzorgen van de catering tot het dorp verkeersvrij maken.

PRAKTISCH

De OpenPoortenDag vindt dit jaar op 7 mei plaats. Van 11 tot 18 uur is het werk van de vele kunstenaars te zien. De organisatie heeft een route uitgestippeld, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien. De entree is € 5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Bij de entree krijgt u het boekje met de route en het overzicht van kunstenaars overhandigd. 

Tot 7 mei!

Voor meer informatie: www.openpoortendag.nl