naar de site

OPENPOORTENDAG ZONDAG 6 MEI 2018 !!

OpenPoortenDag Buggenum staat voor kunst, tuinen, muziek en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Immers, het is maar één keer per jaar dat de bewoners hun tuinen en schuren voor publiek openstellen. Dit jaar is dat op zondag 6 mei. Het werk van 23 kunstenaars is te zien. Een commissie ziet erop toe dat de diversiteit aan werkvormen gewaarborgd is, zodat de bezoekers van de OpenPoortenDag ook werkelijk verrast worden.

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen ? Stuur een e-mail

KUNSTENAARS

De geselecteerde kunstenaars komen uit het hele land en de buurlanden. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Het kunstenaarscollectief ARDAMON levert werk dat enkel in Buggenum is te zien. De kunstwerken voor de OpenPoortenDag zijn speciaal voor de plek gemaakt waar ze straks te zien zijn: een oude boerenstal. “Na een eerste bezoek aan de locatie, zijn we geïnspireerd geraakt door het verhaal erachter. De rust die er in deze ruimte nu heerst, staat in schril contrast met hoe het eens was, zoals de vele dieren die de stallen eerst bevolkten” aldus ARDAMON.

Op onze website en op onze Facebook-pagina presenteren we verschillende deelnemende kunstenaars.

Neem een kijkje en volg ons voor de laatste updates.  

 

Tijdens OpenPoortenDag staan de kunstenaars in de buurt van hun werk. Ze stellen een gesprek erg op prijs.

Bart Hoogveld, kunstenaarscollectief Ardamon

Maaike Noyons

Ook Maaike Noyons heeft zich door de plek waar ze staat laten inspireren. “De tuin doet denken aan zo’n idyllische kampeerplek: knus grasveld met een boom in het midden”. Het zette haar aan het denken, wat maakt toch dat mensen tijdelijk een ander leven zoeken. Ze kwam op een aantal redenen, die ze met behulp van geluidsfragmenten toont tijdens OPD. “Dankzij een geluidstechnicus kan ik dit zo uitvoeren. Soms lijkt het door de geluidsfragmenten grappig, die drang naar dat (tijdelijke) andere leven, maar dan valt er ook een somberheid overheen. De realiteit is tenslotte dat die drang niet altijd uit lol ingegeven is”, aldus Noyons.

Dirk Verberne

Dirk Verberne is een meester in het smeden van stalen sculpturen. De groei en ontwikkeling, kracht, dynamiek en organische vormen van de natuur, dagen hem uit deze te vangen in het staal waarmee hij werkt, met vuur als gereedschap.

Sebastiaan Coppens

Sebastiaan Coppens is één van de weinigen in België die kan glasblazen als een ambachtsman. Sebastiaan’s creaties ogen soms speels soms geven ze een donkere indruk. Ontdek dat zijn werken meditatief en idealisme meedraagt…

PRAKTISCH

De OpenPoortenDag vindt dit jaar op 6 mei plaats. Van 11 tot 18 uur is het werk van de vele kunstenaars te zien. De organisatie heeft een route uitgestippeld, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien. De entree is €5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Bij de entree krijgt u het boekje met de route en het overzicht van kunstenaars overhandigd. 

Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. Verschillende verenigingen uit Buggenum helpen om deze dag tot een succes te maken: van het verzorgen van de catering tot het dorp verkeersvrij maken.

Tot 6 mei!

Voor meer informatie: www.openpoortendag.nl