naar de site

OPENPOORTENDAG ZONDAG 6 MEI 2018

Als we de weersverwachting mogen geloven wordt het zondag tijdens OpenPoortenDag schitterend weer. Een heerlijke ondergrond om van de diversiteit aan kunst en het afwisselende muziekprogramma in Buggenum te komen genieten. Ook de mooie, in lente geklede, diepe tuinen bieden een prachtig decor voor het evenement. Beter kun je je niet wensen!

Op onze website en op onze Facebook-pagina presenteren we de verschillende deelnemende kunstenaars. Neem een kijkje en volg ons voor de laatste updates.  

Tijdens OpenPoortenDag staan de kunstenaars in de buurt van hun werk. Ze stellen een gesprek erg op prijs.

KUNSTENAARS

In de vorige nieuwsbrief hebben we u kennis laten maken met ARDAMON en Maaike Noyons die zich beide hebben laten inspireren door de plek waar ze staan. Ook Jan CM Peeters laat zich inspireren door de omgeving met zijn in situ installatie "Mooi weer vandaag, . . "

Verrassend en een aanrader om te bezoeken.

Jan CM Peeters,  in situ installatie "Mooi weer vandaag, . ."

---

Tineke Vermeer is in 1991 als beeldend kunstenares afgestudeerd aan de Kunstacademie in Tilburg. Naast de traditiegerichte beelden, zoals figuren en portretten, is Tineke een geheel nieuwe weg ingeslagen. 
Geïnspireerd door haar verblijf op het prachtige eiland Bali, zijn de bronzen sculpturen op originele wijze op de Balinese bouwwerken gericht. Evenals zogenaamde conceptuele buiten projecten.

Tineke Vermeer

---

Het materiaal dat Rezie Hendriks voor de beelden gebruikt komt grotendeels uit afvalcontainers en kringloopwinkels. Daarmee krijgen afgedankte spullen een tweede leven en laten ze een andere kant van zichzelf zien.
Alles kan een aanleiding vormen. Deze onvoorspelbaarheid, gevoed door een emotie, muziek, gebeurtenissen, mensen, observaties, ervaringen en de liefde voor bloemen, natuur en het bovennatuurlijke brengt toeval en controle samen.

De werken zijn vaak gebaseerd op het dagelijks leven of een situatie. Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt te zijn. Pas als je goed kijkt zie je dat je op het verkeerde been wordt gezet.

Rezie Hendriks

PRAKTISCH

Bezoekers zijn zondag 6 mei van 11.00 tot 18.00 uur van harte welkom. De entree is € 5,- (kinderen tot 12 jaar gratis). Bij de entree ontvangt u het boekje met de route en het overzicht van de kunstenaars, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien. Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn heerlijke eet- en drinkgelegenheden.

Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. Verschillende verenigingen uit Buggenum helpen om deze dag tot een succes te maken: van het verzorgen van de catering tot het dorp verkeersvrij maken.

Tot 6 mei!

Voor meer informatie: www.openpoortendag.nl