naar de site

OPENPOORTENDAG ZONDAG 1 MEI 2016 komt in zicht !!

Zondag 1 mei is het weer zover. Dan opent Buggenum haar poorten voor de 14e maal. In het dorp valt er nog weinig van te merken, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor OpenPoortenDag al in volle gang. Zo zijn de deelnemende kunstenaars geselecteerd en aan hun poorten gekoppeld. Het is de organisatie weer gelukt om een boeiende verscheidenheid aan kunstvormen bij elkaar te brengen.

---

KUNSTENAARS

Zo’n dertig kunstenaars doen dit jaar mee aan de OpenPoortenDag. De diversiteit in afkomst is enorm. De kunstenaars komen niet alleen uit eigen regio, maar ook uit de rest van ons land en onze buurlanden.

Dit jaar is vooral het beeldende werk, het driedimensionale, goed vertegenwoordigd. Ook staan er, op basis van een van de uitgangspunten van de OpenPoortenDag, kunstenaars met werk dat ze speciaal voor de unieke locatie in Buggenum hebben gemaakt. Werk dus dat op deze manier nergens anders is te zien.

Op onze Facebook-pagina kunt u de komende tijd de verschillende deelnemende kunstenaars zien langskomen. Neem er vooral eens een kijkje. Hier is de directe link.

---

ZITJES

Dankzij de opmerkingen die we de vorige OpenPoortenDag kregen, weten we nu dat er behoefte is aan meer zitgelegenheid onderweg om even op krachten te komen zonder dat er meteen een consumptie moet worden genuttigd. Bewoners in Buggenum zullen daarom op verschillende plekken langs de route zitgelegenheden aanbieden.

---

PRAKTISCHE INFORMATIE

De OpenPoortenDag vindt dit jaar op 1 mei plaats. Van 11 tot 18 uur is het werk van de vele kunstenaars te zien. De organisatie heeft een route uitgestippeld, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien. De entree is €5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Bij de entree krijgt u het boekje met de route en het overzicht van kunstenaars overhandigd. 

Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. In een goede onderlinge samenwerking, zal de catering dit jaar o.a. door verschillende Buggenumse verenigingen worden verzorgd. Met zulke levensgenieters weten we zeker dat dat wel goed zit!

Voor verdere informatie: www.openpoortendag.nl

Tot 1 mei!

---