Joyce Zwerver

Joyce Zwerver     installatie

Tweede Hunzestraat  9715 BN Groningen   www.joycezwerver.nl / joycezwerver.blogspot.com         joycezwerver@gmail.com

Statement.

Binnen mijn praktijk houd ik mij bezig met materialiteit, tactiliteit, kleur, licht, textuur en structuur. Dit zijn voor mij zowel de uitgangspunten voor een werk, als kwaliteiten die samen het eindresultaat beoordelen. Ik hoop dat de fascinatie die ik heb voor deze elementen via mijn werk worden overgebracht op de kijker, en er zo een associatief en tactiel werk ontstaat.

Mijn voornaamste werk bestaat uit site appropriate installaties. Dit houdt in dat de installaties specifiek voor een bepaalde ruimte/omgeving gemaakt zijn. Ik probeer in te spelen op de ruimte door een contrast op te zoeken of mee te gaan met de sfeer van de ruimte, en gebruik bestaande elementen die aanwezig zijn in de ruimte/omgeving om mijn werk vorm mee te geven en mee op te bouwen.

Daarnaast ontstaan er ook steeds vaker afzonderlijke 2 Dimensionale werken die een verzameling zijn van overblijfselen. Deze afzonderlijke verzamelingen bestaan uit materialen die overblijven na het afbreken van een installatie of die ik verzamel tijdens het maakproces.

No-title-IV-2013-Painted-Organza-55-by-65-by-5-meter No-title-V-2014-latex-each-window-50-by-50-cm2016-04-12 12.56.50 2016-04-12 12.52.2712.