SCHOOLPROJECT 2015

Elk jaar werken stichting “de OpenPoortendag” en basisschool Antonius samen aan een kunstproject voor de leerlingen van Buggenum. In 2015 is gekozen voor een straattekenproject met als thema “Vincent van Gogh”.

De kunstenares Hailey Huynh zal het project begeleiden. Na een workshop op school zullen de leerlingen tijdens de OpenPoortendag  werken aan een gezamenlijke tekening.

Informatie Hailey Huynh:

Hailey, een bezielende kunstenares, geboren in Vietnam, al bijna 20 jaar houd zij zich intensief bezig met verschillende kunstvormen, zoals schilderen, keramiek, houtsculptures en fotografie.
Tijdens kunsthappenings doet zij sinds een aantal jaren regelmatig demonstraties en workshops in straattekenen. Zo won zij o.a. in 2009 tijdens het ‘Open Nederlands Straatschilder Kampioenschap’ in Valkenburg aan de Geul, en in 2012 en 2013 tijdens het jaarlijkse Straatteken festival in Geldern (D).
In Valkenburg heeft Hailey een paar muurfresco’s vervaardigd voor de stichting ‘Teekens aan de Wand’, welke zich tot doel heeft gesteld originele reclametekening van begin vorige eeuw weer tot leven te brengen.
Hailey heeft haar werk geëxposeerd op diverse tentoonstellingen in Zuidoost Azië en Europa.
“Mijn schilderijen geven impressies van mijn gevoel, gedachten en emoties. Gepassioneerd, optimistisch en een eigen mening hebbend, schilder ik krachtig en vitaal, zo mijn persoonlijke aura achterlatend als een deel van het schilderij. Mijn schilderijen en stijl worden beïnvloed door muziek en, mijn gevoel voor harmonie en tijd.  Ik geloof dat een continue dialoog tussen kijker en schilderij de kunst tijdloos maakt”  Hailey Huynh

01- Gert A-W13WSONY DSCSAM_3158 SAM_3163 SAM_3168 SAM_3172 SAM_3174 SAM_3175 SAM_3178 SAM_3181 SAM_3182