logo-tbv-site3
NIEUWSBRIEF 2019 - II OpenPoortenDag 12 mei 2019 Weergaveproblemen ? Klik hier voor de webversie.
Nog minder dan een maand en dan is het OpenPoortenDag in Buggenum. Zondag 12 mei opent het mooie Maasdorp haar poorten weer en nodigt bezoekers uit voor een afwisselende dag met kunst, tuinen en muziek.
Dit jaar zullen er bijna 30 kunstenaars uit Nederland en de buurlanden een verscheidenheid aan disciplines werk laten zien. Video en muziek, beelden, schilderijen en fotografie; het is maar een greep uit de kunstvormen die geselecteerd zijn.

Een van de hoogtepunten dit jaar is een installatie van Ivon Drummen. Zij brengt de gevoelige band tussen Buggenum en het water in beeld. De locatie daarvoor is nieuw. Niet eerder deed het buitenterrein van de voormalige steenfabriek mee. Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen ? Stuur een e-mail
ivon drummen 3
Ivon Drummen
KUNSTENAARS
De geselecteerde kunstenaars komen uit het hele land en de buurlanden. Om aan te geven hoe verschillend het werk is dat te zien is, presenteren we hier kort twee kunstenaars. Op onze website en op onze Facebook-pagina krijgt u een beeld van alle kunstenaars die aan de editie van 2019 meedoen. Overigens staan tijdens OpenPoortenDag de kunstenaars in de buurt van hun werk. U herkent ze aan het OpenPoortenDag-naambordje. Spreek ze vooral aan over hun werk, want ze stellen een gesprek erg op prijs!
raimond evers 1
Raimond Evers
Raimond Evers maakt installaties en assemblages (samenvoegingen) met voornamelijk overbodige en overbodig geraakte dingen. Dat levert wonderlijke creaties op. Een van de werken die hij meeneemt, is de installatie – Het Ding, zoals hij het zelf noemt - Object 5.070.121 (ook wel ‘De berg groeit’). Dit object is met zijn 3mx1.2mx2m met alle respect ‘Het Ding’ te noemen. Probeer maar eens te zien waar het uit is opgebouwd. Maar vergeet ook niet te bekijken wat Object 5.070.121 (ook wel ‘De berg groeit’) nu eigenlijk doet…en kan…
Persfoto
Lars Reen
Van een geheel andere orde is het werk dat Lars Reen maakt. Zijn werk bestaat uit video-installaties, performances en muziek. Geïntrigeerd als hij is door geïsoleerde personages en het menselijke verlangen naar geborgenheid, komt hij met werk waarin de bezoeker zich kan verliezen. Hij maakt van herkenbare beelden, minder herkenbare beelden, combineert dat met bijvoorbeeld pianoliederen of soundscapes en zuigt zo de bezoeker mee in een gedempte wereld van de performance.
muziek
Zoals de vaste bezoekers al weten, is OpenPoortenDag meer dan kunst in tuinen. Ook dit jaar is er weer een mooi muziekprogramma samengesteld. Zo’n dertien groepen (muziek en zang) luisteren het geheel op. Optredens zijn gepland in de kerk, bij Huys en Hof en bij het kasteel. Er is een groep die trekt al zingend het dorp rond. In het programmaboekje ziet u wie waar speelt.
Neem een kijkje op onze website of op onze Facebookpagina. Zo blijft u op de hoogte van de laatste updates.
facebook
PRAKTISCH
De OpenPoortenDag vindt dit jaar op zondag 12 mei plaats. Van 11 tot 18 uur is het werk van de vele kunstenaars te zien. De organisatie heeft een route uitgestippeld, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien.
De entree is €5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Bij de entree krijgt u het boekje met de route en het overzicht van kunstenaars overhandigd.
Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. Verschillende verenigingen uit Buggenum helpen om deze dag tot een succes te maken: van het verzorgen van de catering tot het dorp verkeersvrij maken.
Tot 12 mei! Voor meer informatie: www.openpoortendag.nl