Marlieke Overmeer

Marlieke Overmeer   Installatie en objecten

St Annastraat 164   6524GS Nijmegen   www.marliekeovermeer.nl / www.in-tegendeel.nl       M.O@Marliekeovermeer.nl   06 18181848

IN TEGEN DEEL

 In tegen deel is de naam van het kunstproject, waarin theemutsen zichzelf van een andere kant laten zien. De ouderwetse theebeurs, symbool van het toppunt van moederlijke koestering en geborgenheid, is door Marlieke Overmeer letterlijk ontmanteld.

Zij heeft haar geliefde theemutsen met mes en schaar voor de helft leeggehaald. Een spannend proces, waarin de essentie wordt onthuld dat niets blijft en alles kan veranderen in haar tegendeel.

Resultaat en betekenis van deze ontmanteling zijn te vinden in beeldboek, In tegen deel.

 Mobiele stilteplek

De kring van 64 theemutsen verschijnt onverwacht op verschillende plaatsen en locaties in de openbare ruimte. Voorbijgangers zijn daarmee uitgenodigd plaats te nemen in het stille midden.

 Marlieke Overmeer

Vrouwen en de dagelijkse dingen vormen het motief in haar werk. In de ruimtelijke werken en projecten, werkt ze vanuit dagelijkse voorwerpen, zoals schuursponsjes (Respons, 2001) theepotten en gevonden boodschappenbriefjes (Boodschappen Doen, 2008). Zo ook de theemuts, die eerder een rol speelde in Verschijnsel Theemuts in 2004. Dit project ging over de combinatie moederschap en kunstenaarsschap.

marlieke de kring marlieke de kring 2