naar de site

OPENPOORTENDAG ZONDAG 1 MEI 2016 komt eraan !

Zondag 1 mei komt eraan. Dan hoopt Buggenum weer vele bezoekers op de OpenPoortenDag te ontvangen. Van 11 tot 18 uur bent u van harte welkom. De kunstenaars van de tentoongestelde werken zijn aanwezig en gaan graag met u in gesprek over hun werk.

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen ? Stuur een e-mail

---

KUNSTENAARS

33 Kunstenaars doen dit jaar mee aan de OpenPoortenDag. De deelnemers komen uit het hele land. Daarnaast doen er ook kunstenaars uit België en Duitsland mee. Dit jaar is vooral het beeldende werk, het driedimensionale, goed vertegenwoordigd. Het aanbod is zeer afwisselend, zowel in gebruik van materiaal als in de benadering van het onderwerp. Om te laten zien hoe divers het beeldende werk is, volgt hieronder een hele kleine greep uit het prachtige aanbod van de OpenPoortenDag 2016.

Bert Sterk

---

Het werk van Ivana Marsili is op het eerste gezicht mooi. Ondanks de ruwe bewerking ogen de beeldjes heel fijn en heel gedetailleerd. Maar als je in detail kijkt, dan schrik je. Die fijne beeldjes beelden iets tragisch uit. De afgebeelde mensen zitten gekneveld, vastgebonden. Een toeschouwer kan al snel de link leggen met vluchtelingenstromen die uit conflictgebieden komen. Het laat de kijker verward achter: luguber, maar wel heel mooi.

 

Ivana Marsili

---

Van een volledig ander kaliber is het werk van Joyce Zwerver. Zij komt vanuit Groningen om in Buggenum een ‘appropriate’ installatie te maken. Ze probeert in te spelen op de ruimte door een contrast op te zoeken of mee te gaan met de sfeer van de ruimte, en gebruikt bestaande elementen die aanwezig zijn in de ruimte/omgeving om haar werk vorm mee te geven en mee op te bouwen. Dit betekent dat een installatie pas op de locatie zelf af is en in haar studio dus slechts testversies van installaties ontstaan. Zwerver gebruikt verschillende materialen, zoals keramiek, textiel, plastic of papier.

Joyce Zwerver

---

Dit jaar maakt OPD een klein uitstapje richting Design. Is dat heel erg? Nee, want de meubels uit de XL-serie van Patrick Kusters zijn de verwonderde blikken waard. Daarnaast is het eigenlijk ook wel heel leuk om een kunstroute te lopen, waar je op een paar plekken wel aan het werk mag komen en er zelfs mag opklimmen.

 

Patrick Kusters

---

PRAKTISCH

De OpenPoortenDag vindt dit jaar op 1 mei plaats. Van 11 tot 18 uur is het werk van ruim dertig kunstenaars te zien. De organisatie heeft een route uitgestippeld, zodat u er zeker van kunt zijn alles te zien. De entree is €5,- (kinderen tot twaalf jaar gratis). Bij de entree krijgt u het boekje met de route en het overzicht van kunstenaars overhandigd. 

Dat OpenPoortenDag een evenement is dat door het dorp gedragen wordt, mag duidelijk zijn. Verschillende verenigingen uit Buggenum verzorgen dit jaar de catering. Met zulke levensgenieters weten we zeker dat dat wel goed zit!

Voor meer informatie: www.openpoortendag.nl

Tot 1 mei!

---